Home > Botswana > 5 december 2008 – Botswana

5 december 2008 – Botswana

fotoreportage door Kristine Hannon

Niettegenstaande andere continenten Kristine Hannon erg boeien, bleef Afrika toch altijd een speciaal plaatsje in haar hart innemen. De warme, hartelijke bevolking, de wonderlijke magie van dieren in het wild, de oneindige ruimte en de oorverdovende stilte zijn samen met het totale gebrek aan modern comfort maar enkele dingen die een Afrika reis uniek maken.
‘Botswana in beeld’ is een digitale beeldende reisimpressie van een authentiek Afrikaans land. Een poging om het alom bekende Afrika gevoel op te roepen. Zonder al te veel woorden maar met des te meer sprekende beelden en meeslepende muziek, aaneengebreid door het Afrikaanse dierenleven. Geen ellenlange uiteenzettingen over geschiedenis, bevolkingsaantallen en bezienswaardigheden; daar bestaan genoeg goed gedocumenteerde reisgidsen voor.
Al dat reizen bracht haar onvermijdelijk in contact met schrijnende armoede, schaamteloze uitbuiting en totale kansloosheid. Ze kwam tot de conclusie dat de mensen en het land die haar een onthaastende tijd bezorgen wel iets terug verdienen. Op die manier ontstond het idee een lokaal project te steunen dat het opneemt voor de ongeschoolden en hen de kans biedt toch een duurzaam inkomen te verwerven. Zo verzamelde Kristine met haar voorstelling in Knokke, en gulle giften van enkelen (waaronder Antipode) 1823 euro voor het ‘Water for life’ project in Botswana.

meer info op www.traveltheglobe.be

Deze slideshow vereist JavaScript.

Advertentie
Categorieën:Botswana
  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: