Home > Burundi > 4 september 2015 – BURUNDI

4 september 2015 – BURUNDI

DSCN3376Samen met partners van Wereldsolidariteit, trok Koen Detavernier (11.11.11) naar Burundi in het najaar van 2014.
Dit kleine Afrikaanse land tussen Congo, Rwanda en Tanzania, kampt met heel wat moeilijkheden en draagt nog altijd de gevolgen van de burgeroorlog van eind vorige eeuw. Maar het heeft reizigers ook heel wat moois te bieden aan cultuur en natuur, zoals de Gishora drummers, het Tanganyika meer, de meest zuidelijke bron van de Nijl of het Rusizi nationaal Park om er maar enkele te noemen.
Burundi is een land in beweging. De lokale bevolking werkt hard aan een toekomst waarin armoede duurzaam aangepakt wordt en waar ook de sociale rechten, zoals goede en toegankelijke gezondheidszorg voor iedereen, gegarandeerd worden. Ze worden daarin ondersteund lokale en internationale sociale organisaties.
Welkom op deze boeiende avond met foto’s en korte stukjes film die een krachtig verhaal vertellen over zowel de uitdagingen waar Burundi voor staat als over het mooie dat er te zien is.
Een extra aanmoediging : U kan proeven van smaakvolle Afrikaanse hapjes.
Burundi van Gishora drummers tot een toekomst in beweging

Advertentie
Categorieën:Burundi
  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: