Home > Brazilië, vissen > 7 oktober 2016 – Brazilië, Amazonas

7 oktober 2016 – Brazilië, Amazonas

amazonas-brazilie

Freddy Haerens liet de stamgasten van Reiscafé Antipode kennis maken met de machtige Amazone, de Rio Negro en het regenwoud.

Freddy is een gepassioneerd aquariumliefhebber sinds 1973. Hij is hoofdredacteur van Aquariumwereld, het magazine van de BBAT vzw. Vele vissen uit onze aquaria komen uit het Amazonebekken. In 2012 kreeg Freddy de kans om de natuurlijke biotoop van deze juwelen te gaan exploreren. Een kans die hij met beide handen vastgreep.

De reis had plaats in april 2012, midden het regenseizoen. De hoge waterstand was niet ideaal om louter op visexpeditie te gaan. Maar wanneer je er nog nooit bent geweest is het ontdekken van de machtige Amazonerivier, het verkennen van het echte regenwoud en alles wat er bij hoort op zich al meer dan de moeite waard. De hoge waterstand betekende ook dat hij dichter kon komen bij dieren die normaal in boomkruinen leven zoals bv. luiaards, apen en vogels.

De reis begon in Manaus, gelegen aan de samenvloeiing van de Amazone en de Rio Negro. Per boot en per kano werd een (heel klein) stukje van beide rivieren verkend om een beeld te krijgen van beide heel erg verschillende biotopen. Freddy zag hoe de moderne indianen hier leven en ging op zoek naar een parel onder de aquariumvissen, de kardinaaltetra. Hij kwam fysiek in contact met de beruchte piranha, vond tarantula’s, kaaimannen, schorpioenen en roze dolfijnen, maar genoot bovenal van de wijdsheid van het landschap en de caipirinha’s aan boord!

Kortom, het werd een niet alledaagse belevingsreis voorzien van een vleugje modern comfort.

Advertentie
Categorieën:Brazilië, vissen
  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: