Home > Oman, Tadzjikistan > 5 oktober 2018 – Oman & Tadzjikistan

5 oktober 2018 – Oman & Tadzjikistan

TadzjikistanTadzjikistan

Wereldreiziger Dominiek Druart neemt je mee naar de fabelachtig mooie Pamir Highway in Tadzjikistan. Toen het land nog deel uitmaakte van de Sovjetunie werd het helemaal niet bereisd. Vandaag zijn de bezoekers nog altijd schaars.
Ten onrechte, want Tadzjikistan heeft overrompelend mooie landschappen en gebergten, een 2000 jaar oude beschaving en een erg gastvrije bevolking.
Het is een reisbestemming voor de reiziger met ervaring, die weet welke weg te kiezen, door vruchtbare valleien, over uitgestrekte, desolate platteau’s en tussen de hoogste bergen van de wereld.
Elke reisdag in Tadzjikistan is fascinerend, elke reisroute een onvergetelijk avontuur.

Oman

Oman

fotoreportage door Patrick Desombere.

Oneindige zandvlakten, dat is waar we gewoonlijk eerst aan denken met betrekking tot het Arabisch Schiereiland. Maar dat is slechts één facet van het betoverende Oman. Fjorden, groene wadi’s, een “grand canyon”, wierook-bomen, eeuwenoude forten en de levendige hoofdstad, Muscat, zijn slechts enkele andere bezienswaardigheden. En dan hebben we het nog niet gehad over de rijke geschiedenis van dit Sultanaat : de bijbelse Job ligt er begraven, Marco Polo trok hier voorbij op zijn weg naar China en de queen of Sheba heerste eens over het land. Redenen genoeg om één en ander eens van nabij te gaan bekijken.

Advertentie
Categorieën:Oman, Tadzjikistan
  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: