Home > Indonesie > 13 november 2020 Kalimantan en Sulawesi

13 november 2020 Kalimantan en Sulawesi

fotoreportage door Thera Brugge

Het unieke Kalimantan
Het grootste eiland van Indonesië is Kalimantan. Het is een van de mooiste eilanden en tevens het meest ongerepte van het land. Kalimantan beslaat twee derden van Borneo en wordt door Indonesië gedeeld met Maleisië en Brunei.
Inheemse bossen, machtige bergen en mysterieuze rivieren verspreiden zich over het eiland. De natuur is er oogverblindend en je vindt er bijzondere dorpjes, ver weg van het massatoerisme.
De regenwouden op Kalimantan zijn enkele van de laatste onaangetaste oerwouden ter wereld. In deze wouden leeft de grootste groep overgebleven orang-oetans.

Het indrukwekkende Sulawesi
Misschien wel het vreemdst gevormde eiland ter wereld is Sulawesi of het vroegere Celebes. Het lijkt van bovenaf gezien op een mislukte zeester, maar de gekke kronkelingen vormen zijn karakter.
Op Sulawesi beleef je Indonesië buiten de gebaande paden. De diversiteit aan mensen, cultuur, landschappen en één van de mooiste koraalriffen ter wereld maken Sulawesi tot een bijzonder mooi eiland. 
In het heuvelachtige midden ligt Torajaland, een gebied dat bekend staat om zijn fraai beschilderde woningen, houtsnijwerken en traditionele begrafenisrituelen.

Advertentie
Categorieën:Indonesie
  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: